ODONTOLOGIA GENERAL I PREVENTIVA

És important detectar a temps una petita càries abans el problema no s’agreugi. La càries amb prou feines produeix símptomes, només afecta l’esmalt. La sensibilitat apareix quan la dentina està afectada i posteriorment, si no és tractada degudament la càries deriva en endodòncia (matar el nervi, popularment dit).

Per això és important tenir una bona higiene tot mantenint una correcta tècnica de raspallat, incloent fil dental, col·lutoris i raspalls interdentals i sense oblidar-nos de fer revisions periòdiques i neteges bucodentals almenys un cop l’any.

ENDODÒNCIA

Mai donem per perduda una peça dental.

Ja sigui per càries, per fractura o per traumatisme, som partidaris de buscar la manera més conservadora per salvar les dents. La càries és la més comuna de les patologies, pot provocar sensibilitat dental o en casos més avançats una pulpitis aguda (inflamació del nervi).

Per posar remei a aquesta patologia apliquem un empastament dental, si aquesta no està molt avançada,  o una endodòncia per a les peces més danyades.

L’endodòncia consisteix en el tractament dels conductes radiculars de la peça afectada, extirpant el teixit infectat i segellant aquests conductes amb materials biocompatibles tornant a donar funcionalitat i estètica a la peça en qüestió.

IMPLANTS DENTALS

Són cargols de titani que s’introdueixen en l’ós maxil·lar del pacient. Funciona com arrel artificial per a una sola peça perduda o com a ancoratge, al costat de més implants, per diverses peces o tota una arcada. Són considerats la primera elecció per a restituir dents perdudes.

La col·locació dels implants dentals es realitza mitjançant anestèsia local i el post- operatori és controlable amb medicació antibiòtica i analgèsica.

Un cop col·locat comença la fase d’osteointegració. És un període en el qual l’os s’adhereix a la superfície de l’implant. La fase d’osteointegració pot durar fins a 6 mesos. Passat aquest temps, l’implant està preparat per rebre la pròtesi dental definitiva.

Cal recordar que els implants requereixen d’unes mesures higièniques adequades i constants per aconseguir una llarga vida.

PRÒTESI DENTAL

QUÈ ÉS LA PROSTODONCIA?
És la branca de l’odontologia que s’encarrega del restabliment i manteniment de la funció masticatòria, la comoditat, l’estètica i la salut del pacient mitjançant la restauració de les dents naturals i/o la substitució de peces dentals.

Confeccionem tot tipus de pròtesi dental ja sigui sobre dent natural o sobre implants.

Disposem d’un ampli ventall de solucions:

CARILLES DENTALS
Són fines làmines que recreen la superfície visible de la dent. Tant poden ser de ceràmica com de resina i van adherides a la mateixa superfície de la peça a tractar.

CORONES I PONTS DENTALS
Les corones o fundes són recobriments complerts de la dent que substitueix funcional i estèticament la corona de la dent original. La seva elaboració és un procés delicat que requereix una preparació molt curosa de la peça, la presa d’un registre molt precisa i la elaboració per part del laboratori molt creativa.

Avui dia, especialment en dents molt visibles i amb una funció masticatòria menys forta, s’aconsegueix una estètica natural gràcies a nous materials. L’estructura metàl·lica interna de la corona pot ser substituïda pel Zirconi, que al ser blanc permet una millora de l’estètica de la peça restaurada.

Els principals avantatges de la pròtesi són:

· La funció: Es retorna al pacient la capacitat de mastegar i es corregeix la seva oclusió.
· L’estètica: Restaurant peces, retornant-li el volum perdut i donant-li suport labial.

FÈRULES DE DESCÀRREGA (BRUXISME)
El bruxisme és l’hàbit de serrar o apretar les dents inconscientment. Pot ocórrer durant la nit mentre dormim, durant el dia o en ambdues situacions. És més freqüent en pacients d’entre 20-40 anys, i si aquest trastorn es perllonga en el temps, pot arribar a ser molt perjudicial per a les dents causant el seu desgast i, fins i tot, afectant a l’articulació temporomandibular (ATM).

Pot  acompanya-se de símptomes com:

· Mal de cap, mandíbula, orelles o dents.
· Desgast i sensibilitat dental.
· Presència d’espetecs o dificultat en obrir la boca.

Tractament amb fèrula de descàrrega

El tractament més estès i el que proposem consisteix en l’aplicació d’una fèrula de descàrrega tipus Michigan. Consisteix en un protector fet a mida que manté la mandíbula en una posició de repòs, protegint així l’articulació i evitant que les dents es desgastin quan es freguen entre si.

PRÒTESI REMOVIBLE PARCIAL
Es tracta d’una pròtesi de posar i treure que es recolza en peces dentals. Aquestes peces han d’estar sanes, lliure de càries i sense mobilitat. D’aquesta manera podem rehabilitar la boca d’un pacient sense tocar les seves peces sanes i en molt poques sessions de prova.

PRÒTESI REMOVIBLE COMPLERTA
Es realitzen quan el pacient no té cap dent, essent així mucosopartades ja que no es disposa de pilars per a recolzar-se. Poden ser unimaxil·lars o bimaxilars o ambdues. En aquests tipus de pròtesi és necessari l’equilibri oclusal i de l’articulació superior amb l’inferior, tenint en compte els moviments mandibulars, la masticació, l’estabilitat etc.

EMBLANQUIMENT DENTAL

A la nostra clínica disposem de sistemes d’emblanquiment dental, ja siguin a nivell ambulatori com en la pròpia clínica, que permetran obtenir unes dents més lluminoses.

Sin título-4

ORTODÒNCIA

L’ortodòncia és la branca de l’odontologia que s’encarrega de prevenir, diagnosticar i tractar ( mitjançant aparells fixes o removibles ) les malposicions dentals.

Tanmateix, estudia, preveu i corregeix les alteracions de desenvolupament, la forma de les arcades i la posició  dels maxil·lars i dents, sobretot en  edat de creixement.

És essencial realizar un curós diagnòstic i estudi ortodòntic, per tal d’aconseguir una bona planificació i escollir el tractament més adequat per a cada pacient.

Teeth with dental braces.  Orthodontic Treatment.  Dental care Concept.

ORTODÒNCIA
CONVENCIONAL

Els braquets convencionals són els metàl·lics, ofereixen major fiabilitat  i resistència.

Close up open mouth with Ceramic and Metal Braces on beautiful Teeth. Broad Smile with Self-ligating Brackets. Orthodontic Treatment. Woman Smiling Showing Dental Braces.

ORTODÒNCIA
ESTÈTICA

Els braquets estètics són els de cerámica, alternativa per a aquelles persones que demanen més estètica i discreció al tractament.

Woman wearing orthodontic silicone trainer. Invisible braces aligner. Mobile orthodontic appliance for dental correction.

ORTODÒNCIA INVISIBLE
Invisalign®

Són alineadors pràcticament invisibles, fets a mida i extraïbles que es canvien quinzenalment.